Schoolinformatie

De Regionale Scholengemeenschap Goeree-Overflakkee (RGO) is een relatief kleine school met ruim duizend leerlingen, waar openheid en verbondenheid voorop staan. Iedereen moet zich hier thuis en veilig kunnen voelen. Je kunt pas goed presteren als je je goed voelt. Onze school is een ontmoetingsplaats waar je jezelf kunt zijn.

Speciaal voor ouders hebben wij enkele pagina's ingericht met informatie die van belang is als u kinderen heeft op onze school. In het menu kunt u al de informatie vinden die u nodig heeft, bij downloads kunt u grotere bestanden of formulieren downloaden.Op dit gedeelte van de website kunt u informatie vinden over bijv. vakantiedata, onderwijs en kosten. Hierboven kunt u kiezen uit alle verschillende onderwerpen. Eventueel kunt u ook informatie zoeken via de zoekfunctie rechts bovenin.

De RGO is géén school waar alles mag. Respect en verdraagzaamheid zijn bij ons niet alleen maar loze kreten, maar iets waar we iedere dag aan werken. Ook daarom zijn er duidelijke regels. De RGO staat voor gedegen, kwalitatief goed onderwijs waarin de aanleg en vaardigheden van onze leerlingen optimaal worden benut. Er is extra aandacht en begeleiding vooral voor de jongere leerlingen. Met goede resultaten; de meeste leerlingen halen hun diploma vwo, havo of vmbo zonder zittenblijven. Van de 200 examenleerlingen studeren er 198 door op een universiteit, hogeschool of ROC. Naast het lesprogramma, tot slot, biedt de RGO natuurlijk ook ontspanning en ruimte voor eigen initiatieven door middel van extra activiteiten; feesten natuurlijk, maar ook sport, een leerlingenraad, de redactie van de schoolkrant en .. sinds kort een breed aanbod aan leuke dingen waar je zo maar een hobby van zou kunnen maken zoals bijvoorbeeld de musical.

Wij willen met deze informatie een beeld geven van de RGO en we zijn van mening dat wat er staat een redelijke weergave is van de dagelijkse praktijk. Wij vragen u om contact met ons op te nemen als u vindt dat de informatie niet in overeenstemming is met de werkelijkheid.
Ook als zaken onvoldoende uitgelegd zijn, horen wij dat graag van u.
U kunt de school dagelijks van 08.00 uur tot 16.30 uur bereiken. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen altijd bereikbaar is. Docenten kunt u in de pauzes bereiken of via hun e-mailadres dat in de schoolgids staat. Van een aantal functionarissen hebben we ook het adres en telefoonnummer in de gids opgenomen.