Goed onderwijs voor alle niveaus op 3 locaties


Vanaf 1 augustus 2018 is de fusie tussen de RGO en het Edudelta College Middelharnis op Goeree-Overflakkee officieel ingegaan. Dit betekent dat het voormalige Edudelta College Middelharnis (vmbo-onderwijs met 6 verschillende beroepsprofielen) in het schooljaar 2018-2019 verder zal gaan onder de vlag van RGO Middelharnis, de school waar leerlingen al jarenlang terecht kunnen voor goed openbaar onderwijs op vwo-, havo- en vmbo-niveau.

Door dit samengaan leggen we een stevig fundament voor het voortgezet onderwijs op Goeree-Overflakkee voor de komende decennia. En dat is bijzonder goed nieuws voor met name alle vmbo-leerlingen op het eiland.

Je groeit op de RGO


Leerlingen die kiezen voor de RGO, kiezen voor een school voor goed openbaar onderwijs tot op het hoogste niveau. Een school waar leerlingen les krijgen in een veilige omgeving, waar we respect voor elkaar heel belangrijk vinden en we onze leerlingen met onze diversiteit aan vakken, projecten en buitenschoolse activiteiten opleiden tot wereldburgers. We zijn modern en toekomstgericht in lesinhoud en projecten. In onze lessen gebruiken we moderne middelen, We kennen onze leerlingen goed en leerlingen kennen elkaar. Leerlingen van alle niveaus vinden bij ons de juiste plek, een plek die past bij zijn/haar niveau.

RGO


RGO Koningin Julianaweg: gymnasium, atheneum, havo, mavo, vmbo
Op de locatie Koningin Julianaweg bieden we naast atheneum ook gymnasium aan. Met uitdagend onderwijs leiden we onze leerlingen in het vwo op om de overstap naar universitair onderwijs te kunnen maken. Je ontwikkelt als vwo’er wetenschappelijke vaardigheden die in je vervolgstudie verlangd worden. Excellente basisschoolleerlingen kunnen zich bij ons goed verder ontwikkelen.

Op de havo-afdeling bereiden we leerlingen voor op een goede aansluiting met het hbo. Na het behalen van je havo-diploma kun je eventueel een doorstart maken naar het vwo.

Je maakt ook op de havo kennis met de wereld buiten de school, nationaal en internationaal. Zowel het vwo als de havo bieden we vanaf leerjaar vier de volgende profielen aan:
 • Economie en Maatschappij
 • Cultuur en Maatschappij
 • Natuur en Gezondheid
 • Natuur en Techniek
Ook op het vmbo bieden we je prima mogelijkheden voor een mooie vervolgopleiding. Veel meer dan in het verleden is het vmbo gericht op de toekomstige werkplek van leerlingen.

Je kunt bij ons terecht met een basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Mavo-leerlingen kunnen bij ons (mits zij voldoende gemotiveerd zijn en de cijfers goed genoeg zijn) ook de overstap naar de havo maken. Dan volgen zij in klas mavo 3-4 de zogenaamde mavo XL-klas.We bieden onze vmbo’ers veel uitdaging met nieuwe en interessante beroepsrichtingen. Met de geplande bouw van de zogenaamde Beroepscampus, waar ook het mbo in participeert, is een goede aansluiting op het vervolgonderwijs verzekerd.

Profielklassen
Leerlingen van alle niveaus kunnen (op RGO Koningin Julianaweg), wanneer ze geïnteresseerd zijn in kunst, sport of science hun talenten verder ontwikkelen door deel te nemen aan een speciale profielklas.

RGO vmbo


RGO Schoolstraat en RGO Langeweg: vmbo met een breed aanbod van beroepsprofielen
Je groeit op de RGO vmbo! Hier kun je leren met hoofd, hart en handen. Maak kennis met ons brede aanbod vmbo in onze verschillende beroepsprofielen:
 • Horeca, Bakkerij en Recreatie
 • Bouwen, Wonen en Interieur
 • Mobiliteit en Transport
 • Dienstverlening en Producten
 • Produceren, Installeren en Energie
 • Groen
 • Economie en Ondernemen
Vanaf de eerste schooldag mag je zelf kiezen welk profiel jij graag wil verkennen. Wil je er meerdere of allemaal? Ook dat kan! De keus voor de toekomst bepaal je tenslotte zelf. Het bijzondere van onze school is dat we door onze kleinschaligheid je persoonlijk kunnen begeleiden in je keuze.

Om de fijne kneepjes van het vak te leren moet je veel ervaring opdoen in de praktijk. Om dit te bereiken kies je aan het einde van klas 2 in welk profiel je verder wilt gaan. Met passie toon jij dan straks je vakmanschap in de examenklas.

Technologieroute
Ben jij ondernemend? Steek je graag je handen uit de mouwen? Ben je praktisch, maar ook theoretisch, dan is de 'Technologieroute' wellicht iets voor jou. Deze route zal de leerlingen bedienen die door kunnen stromen naar mbo 4 (en een deel daarvan wellicht hbo). Deze route is te volgen voor groene en technische leerlingen. Het ondernemen is dan een extra in het programma geworden.

Paardenklas
Ben jij gek van paarden? Doe dan twee uurtjes per week mee met de 'Paardenklas'. Tijdens de praktijkuren word je in de gelegenheid gesteld om praktijk- en paardrijlessen te volgen. Hoe leuk kan school zijn!

Leerwegen
In al onze beroepsprofielen kun je terecht voor een basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Ook leerlingen met onderwijs behoeften zijn bij ons van harte welkom. RGO vmbo staat bekend als een school met veel praktijklessen. Met een zeer hoog slagingspercentage staan wij jaarlijks in de top drie lijst van ‘Best scorende vmbo-school van Nederland’ en daar zijn we trots op!

Goed bereikbaar


De bus stopt voor de deur van de RGO. Vanuit de meeste dorpen in de regio zijn de leerlingen met de bus binnen 30 minuten op school. Het kaartje hieronder geeft aan hoe lang de reistijd is.