Brugklassers vertellen


Je groeit op de RGO! Stijn, Yvette en Pepijn aan het woord.
De RGO heeft de laatste jaren met veel plezier mogen constateren dat de school veel belangstelling heeft, niet alleen op het eiland zelf, maar ook vanuit de gebieden eromheen, zoals Schouwen-Duiveland, Tholen, de Hoeksche Waard en West-Brabant. Leerlingen vertellen graag over hun school, de school die je laat groeien.
Stijn, Yvette en Pepijn zijn 3 enthousiaste brugklassers die met zichtbaar plezier toelichten waarom zij kozen voor de RGO.
Voor Stijn was het al in groep 6 een uitgemaakte zaak. “Ik hoorde al jaren van mijn moeder en andere mensen om me heen wat voor leuke schooltijd ze hier hadden gehad. Het sporten, de goede sfeer, de gekke dingen die ze deed.”
Yvette vertelt dat ze eigenlijk eerst naar Hellevoetsluis wilde, haar zus zit daar op school. “Maar toen hoorde ik steeds vaker dat de RGO een hele leuke school is. Ik vind dat je vooral moet kijken naar wat jijzelf een leuke school vindt én het is ook erg fijn om op het eiland naar school te gaan. Lekker dichtbij!”
Pepijn: Ik had van iemand gehoord dat de aula hier zo ontzettend gezellig was. De feesten zijn heel leuk. Wij doen nu zelf ook aan alles mee!” Pepijn houdt wel van een feestje en vertelt grinnikend dat zij met de feestweek ‘RGO 100 jaar’ met hun neus in de boter vielen.

Van groep 8 naar brugklas
Stijn vertelt over de meester van groep 8, die goed snapte dat de kinderen aan een nieuwe uitdaging toe waren. “Mijn meester zei dat onze geest een beetje lui aan het worden was. Nou die is wel weer wakker gemaakt hoor, kletst Stijn verder, ik heb echt weer geleerd dat ik moet werken en heb weer veel uitdaging hier.”
Op de vraag of ze na een half jaartje de RGO nog steeds zouden aanbevelen hoeven ze geen van drieën lang na te denken: Ze vinden dat ze heel erg zichzelf kunnen zijn op de RGO, dat de school erg actief is en dat de sfeer heel gezellig is.
Yvette: “Huiswerk maken was voor sommigen best wennen. Je moet opeens wel heel veel meer doen, maar de leraren houden het wel goed in de gaten dat je niet te lang met je huiswerk zit en je niet te druk moet maken. Dat is heel fijn.”

Later
Hebben Stijn, Yvette en Pepijn al toekomstplannetjes? Nou en of! Voor Pepijn, die wiskunde geweldig vindt, zou het een grote droom zijn om ruimtevaarttechnologie te gaan studeren en de nieuwe Andre Kuipers te worden. Stijn heeft zomaar het gevoel dat hij een aantal familieleden zal gaan volgen en later een verantwoordelijke baan binnen de politiewereld zal vinden. En Yvette besluit heel wijs: “We staan nu nog maar aan het begin, eerst maar eens deze school afmaken, dan iets gaan studeren wat bij me past. Dat kan nog alle kanten opgaan.” Voorlopig kan de school nog heerlijk genieten van deze enthousiaste brugklassers.